V8.2 Video is slow and not synced with audio

Hello and thanks in advance for your help!

HELP! :grinning:

I just purchased ManyCam 8.2 to record some brief (1 minute or less) videos for marketing purposes at work.

While this camera works great for Teams and Zoom, and I’ve recorded with it on VidYard and VMaker with no issues, I purchased ManyCam for its ability to provide virtual backgrounds. I’m using a greenscreen.

The problem is that even without recording, if I just look at the camera and speak, there is a latency. This makes no sense to me. I should see myself in real-time.

When recording, this latency produces a useless video. I’ve wasted over 3 hours today (that I couldn’t spare to waste) trying to resolve this, but have been unable to.

The help section recommends using a single buffer. This didn’t help.

It also recommends turning off hardware acceleration altogether. This resulted in the program crashing after restarting automatically and every time I tried to restart it.

I uninstalled and reinstalled the program twice and have had no luck in resolving this.

Please help me ASAP to record smooth videos with a virtual background. I’m in trouble at work for not getting these videos out to prospects as instructed. I’m already way behind!

Running the latest version of Windows 10. All devices are up-to-date and working properly, including video and sound cards. Using a 1080p camera with built-in microphone.

Good luck with getting support to do anything about the audio sync. They have done nothing for me but give useless instructions or ignore my requests for help.

I bought many cam for the “priority/premium support” - so far, the support has been painfully disappointing.

Thanks for taking the time to reply, Skyler! Since you’re the only one who has, let me ask you, when you are running ManyCam and are not actively recording, is the image you see “reacting” in real time, or is there a delay between when you move or say something, and what you see in the camera window?

I cannot figure out why it’s doing this, or how to fix it, and this camera operates normally in all other instances / applications.